עמוד 404

6 דרכים לעצב עמודי 404 באלמנטור

עבודת בניית אתרים אינה מתחילה ונגמרת בהעמדה ראשונית של האתר ומשם רק מעלים אליו פוסטים או מוצרים. לאורך אתם תתקלו במונחים שונים ותראו שהעולם הוא עמוק הרבה יותר. כך למשל בנוגע לדף שגיאה 404. עמוד זה הוא סטטוס קוד המציג לנו עמוד שאינו קיים. ניתן להגיע לעמוד כזה בקלות על ידי הקלדה של כתובת אתר מסוימת אם תאלתרו שרבוט מסוים לאחר הסימן / וכתובת האתר שלכם או על ידי לחיצה על קישור שכזה ברשת. הדפדפן יציג לכם שהגעתם לעמוד שאינו קיים. זה יכול להיות גם בצורה תמימה לחלוטין כמו למשל כאשר מישהו ממליץ על האתר שלנו ומקשר אלינו מהאתר שלו ואז לאורך הזמן החלטנו לשנות כתובת URL של אותו עמוד אליו הוא מקשר הרי שמי שילחץ על הקישור מהאתר שלו יגיע לעמוד 404.

מה קורה כשאנו מגיעים לדף שגיאה באתר וורדפרס?

אתר וורדפרס הוא מסוג האתרים הנפוצים ביותר, אולם ללא קשר למערכת התוכן, כאשר מגיעים לעמוד שגיאה 404 יוצג לכם שהגעתם לעמוד זה. היתרון בוורדפרס הוא שניתן להתקין תוספים המאפשרים לעצב, לסגנן ולהתאים בצורה אישית עמודי 404 ואפילו מבלי לדעת שפות תכנות. כמובן שהדרך הפשוטה והטובה ביותר היא באמצעות תוסף האלמנטור.

האם לא כדאי פשוט להגדיר הפניה מדפי 404 לדף הבית באופן אוטומטי?

עמוד שגיאה 404 קיים כדי להציג לגולש שהוא הגיע לעמוד שאינו קיים אולם על הדרך הוא מאפשר להפחית את הסיכוי שאותו גולש יעזוב את האתר כיוון שניתן יהיה להציע לו כמה אלטרנטיבות.

מערכות תוכן מסוימות או תוספים כלשהם מאפשרים להגדיר באופן אוטומטי שכל עמוד שגיאה יקשר אל עמוד הבית. מצד אחד זה כביכול מבצע הפניה ומונע מצב של קישורים שבורים ומצד שני לא תמיד תרצו שאנקור מסוים יקשר לדף הבית שלכם, לא תוכלו לאתר את השגיאות באמצעות כלים שונים כמו גוגל סירץ' קונסול, סקרימינג פרוג ואחרים. לא תוכלו למצוא קישורים שבורים כדי לנסות לפנות אל בעלי האתר שקישר אליכם בבקשה שיתקן את הקישור.

עיצוב עמוד 404 באמצעות אלמנטור – זה מעולם לא היה פשוט יותר + כמה טיפים מוצלחים:

אחד ההתמחויות שלנו בחברת די ווב היא עיצוב אתרים. אנו לא רק אוהבים לבנות אתרים מקצועיים ללקוחות שלנו אלא ממש לעצב ולסגנן אותם. כך למשל עיצוב עמוד 404 מעולם לא היה פשוט יותר. אנו עושים שימוש בתוסף האלמנטור ויכולים לבנות ולעצב את העמוד כרצוננו או אפילו להשתמש בתבנית מעוצבת קיימת של גרסת הפרו של התוסף. אם אתם מנסים לבנות בעצמכם עמוד 404 באלמנטור הנה כמה טיפים שיעזרו לכם:

  • עדיף בדרך כלל שהעמוד השגיאה שלכם יהיה כחלק אינטגרלי מהאתר ולא איזה עמוד חיצוני תלוש מהמציאות.
  • חשוב להדגיש בכיתוב יחסית גדול שהגולש הגיע לעמוד שגיאה.
  • חשוב להציג זאת בצורה ידידותית ואפילו להשתמש בחוש הומור זה תמיד טוב.
  • כדאי להוסיף קישורים לעמודים מרכזיים באתר, כפתור הנעה לפעולה, פוסטים/שירותים מומלצים או איזשהו אלמנט שמציע לגולש אלטרנטיבה.

מדריך מהיר לבניית עמוד 404 באמצעות אלמנטור:

בניית עמוד 404 עם אלמנטור הוא דבר מאוד פשוט ומהיר. ההחלטה על איזה עיצוב ומעט לסגנן את העמוד יכולה לקחת לכם עוד מספר דקות או יותר תלוי במידת המיומנות שלכם.

בשלב הראשון נקים עמוד 404 מוגדר. היכנס למשתמש שלכם במשרד האחורי של האתר שלכם ובתפריט הצדדי לחצו על טמפלטים -> בונה תבנית. אתם תראו מולכם מגוון לשוניות, בחרו בלשונית "יחיד". כעת לחצו על "הוספת יחיד חדש".

יפתח בפניכם חלון שישאל אתכם מה סוג הפוסט שאתם רוצים ליצור – לחצו על "עמוד 404". כעת תנו שם לטמפלט כרצונכם העיקר שתזהו למה הוא מיועד. כעת לחצו על יצירת טמפלט.

העמוד החדש יטען ועם השלמת הטעינה אלמנטור יציעו לכם מגוון אופציות לעמודי 404 מעוצבים ומוכנים לשימוש. כלומר, שבלונות או תבניות מוכנות. אתם כמובן תוכלו לשנות בהם את הטקסט, הצבעים, המיקומים, תמונות הרקע וכל מה שאתם רוצים וצריכים אולם בשימוש בתבניות אלו תוכלו לחסוך זמן עבודה יקר בבנייה מאפס של העמוד.

אם בכל זאת בחרתם לבנות מאפס את העמוד לחצו על האיקס ליציאה מהחלוץ של הטמפלטים ותגיעו לעמוד ריק שתוכלו כעת לעצב אותו באלמנטור. כאן תוכלו ללחוץ על כפתור ה+ כדי ליצור בלוק חדש, לבחור לכמה עמודות לחלק אותו ולהתחיל לצקת אליו אלמנטים כמו כותרת, טקסט, תמונה, לעצב את הרקע, המרחקים בין האלמנטים, להוסיף פוסטים, קישורים ועוד.

טמפלטים

עמוד 404

6 עיצובים או מבנים של עמודי 404 שכדאי לשקול להשתמש בהם:

עיצוב 1

כותרת H1 עם הכיתוב שגיאה 404, כותרת H2 מתחתיה עם הכיתוב "עמוד זה אינו קיים". ומתחת לזה ניתן להוסיף שורה המציגה מעין ארכיון שירותים/פוסטים לבחירה. עדיף לבחור בכמה שירותים עיקריים שהחברה מספקת שבלחיצה עליהם הגולש יוכל להגיע לעמוד באתר המפרט על אותו שירות. מתחת לזה כדאי להוסיף שורת חיפוש עם הכיתוב "חפש באתר".

עיצוב 2

ניתן להוסיף תמונה מרכזית של עיצוב מיוחדת שהכנתם או הכינו עבורכם עם הכיתוב 404 או שגיאה 404. מתחת לזה להוסיף כותרת משעשעת על כך שהגולש הגיע לעמוד שגיאה. מתחת לזה מעט טקסט הממליץ ללקוח לבדוק את עמוד הבית ולהוסיף קישור לעמוד הבית של האתר.

עיצוב 3

לשלב תמונת רקע יפה של אדם היושב בטבע או מישהו בחיפושים. להוסיף כותרת גדולה עם הכיתוב 404 ומתחת לזה טקסט רגיל המסביר לגולש לאן הוא הגיע ומה אתם ממליצים לו לעשות כעת.

עיצוב 4

רקע בצבע אחיד עם כיתוב בצבע אחיד אחר. לדוגמה אם האתר שלכם הוא בצבעי שחור לבן תוכלו לעצב את העמוד עם רקע שחור וכיתוב לבן. בגדול יופיע כותרת עם הכיתוב 404 ומתחת לזה שורת הסבר שהלקוח הגיע לעמוד שגיאה. מתחת לזה מומלץ להוסיף כפתור המוביל לעמוד הבית של האתר שלכם או ליצירת קשר אתכם.

עיצוב 5

להוסיף רקע מעוצבת כאשר ה404 כבר מוטמע בעיצוב של תמונת הרקע בצורה יפיפייה. במרכז העמוד להוסיף כותרת גדולה בסגנון "נראה שהלכת לאיבוד". מתחת לזה להוסיף שורת חיפוש המאפשרת לגולש לבצע חיפוש באתר שלכם. מתחת לזה כדאי לעשות מעין תפריט FOOTER המציע קישורים לעמודים מרכזיים באתר שלכם לניווט מהיר ויעיל עבור הלקוח.

עיצוב 6

חלקו את העיצוב של העמוד ל3 חלקים בצורת סנדוויץ'. החלק העליון והתחתון יהיו בצבע רקע כלשהו שהוא לא לבד (אבל אותו הצבע בחלק העליון והתחתון של העמוד) ובאמצע יהיה רקע לבן. בחלק העליון הוסיפו את הכיתוב 404. בחלק התחתון תפריט קישורים בסגנון FOOTER ובאמצע משפט בסגנון "נראה שהלכת לאיבוד" עם משפט הנעה לפעולה ושורת חיפוש.